KÜLTÜRLER ARASI ETKİLEŞİM (INTERACTION BETWEEN CULTURES)

23.04.2022 592

23-04-2022

Proje hakkında

Bu proje 12 ülke, 23'ü yabancı, 9'u Türk ortak olan bir Avrupa eTwinning projesidir. Projede okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Ebubekir KILIÇ yer almaktadır. Okulumuzda 5. Sınıf öğrencilerinden 12 kişi yer almaktadır.

Kültür bir toplumu bir arada tutan en önemli unsurlardan biridir.Geçmişten gelen bizi biz yapancak olan en önemli değerlerimiz arasındadır. Projemizde öğrencilerimizin kendi kültürünü ve farklı kültürleri tanımasını sağlamak ve farklı kültürel değerlere de sahip çıkma bilincini oluşturmak amaçlanmıştır.

HEDEFLER

2-Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz farklı ülkelerin kültürel değerleri ile tanımış olacak
3-Kültürel değerlerle ilgili ülkeler arası etkileşim sağlanarak farkındalık oluşturulacak
4-Kültürel mirası korumanın her yerde ve zaman da önemli olduğu ve kültürler arası etkileşimin önemi kavranacak.

5-21. yy becerileri geliştirecek etkinlikler yapılacak

6-Çeşitli web2 araçlarını kullanarak, teknolojiyi faydalı ve etkileşim içinde kullanacak.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemizin Eylül ayında başlayıp Ocak ayında tamamlanması planlanmaktadır.Proje ortakları ile her ay ve ihtiyaç duyuldukça toplantılar yapılıp fikir alışverişinde bulunulacaktır.Projemizde bireysel ve diğer okullarla grup çalışmalarına yer verilecektir.

1. Ortaklarla proje faaliyetlerinin planlanması.

2. Ön hazırlıkların planlanması.

3.Proje ortakları ile online tanışma toplantısının düzenlenmesi,

4. Proje için ortaklarla birlikte bir logo ve afiş tasarımının yapılması

5.Ortaklara ön proje anketinin yapılması(projeden beklentilerini ve öngörülen sonuçları ifade edecekler)

6. Projenin ilgili tüm paydaşlara(veli, öğrenci, yerel halk) duyurulması(afiş, pano, okul sitesi, yerel gazeteler ve sosyal medya)....

BEKLENEN SONUÇLAR

1-Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yaşadığı bölgelerin farklı ve ortak kültürel değerlerini tanımış olacaklar.
2-Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimiz farklı ülkelerin kültürel değerlerini tanıyarak kültürler arası etkileşim sağlanmış olacak.

3-Kültürel değerlerle ilgili ülkeler arası farkındalık oluşturulacak

4-Kültürel mirası korumanın her yer ve zaman da önemli olduğu ve kültürler aradı etkileşimin önemini kavrayacak

5-21. yy becerileri ile değişen ve gelişen dünyanın kültürel etkileşimdeki rolü kavranacak.

6-Çeşitli web2 araçlarını kullanarak, teknolojiyi faydalı ve etkin bir şekilde kullanabilecek.

7-Farklı kültürde ki öğrencilerle işbirliği ve paylaşım içinde çalışarak grupla çalışma bilinci kazanacak..

8-Öğrencilerimizin sosyal sorumluluk duyguları gelişecektir. Öğrencilerimiz sadece kendi illerini değil diğer illerimizide daha yakından tanıyacaklardır.

23-04-202223-04-2022