Atıktan Hayata (From Waste to Life)

23.04.2022 246

Proje hakkında

Proje 4 ülke, 3'ü yabancı, 8'i Türk ortak olan bir Avrupa eTwinning projesidir. Projede okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Ebubekir KILIÇ yer almaktadır. Okulumuzda 5. Sınıf öğrencilerinden 14 kişi yer almaktadır.

Bu çalışmada atık yönetimi ve atık bilincinin öğrencilerde yerleşmesini hedefliyoruz.
Atık olarak kabul ettiğimiz nesne ve ürünleri yeniden değerlendirerek insanlığın hizmetine sunmak temel amacımızdır.

Bu bağlamda yapacağımız etkinlikler vasıtasıyla hem atık bilincini geliştirmeyi hem de atık maddelerden yeni ve farklı ürünler elde etmeyi amaçlıyoruz.

- Atıkları geri dönüşüm sürecine sokarak yeniden değerlendirmek

- Atık kelime havuzu oluşturmak

- Atık ayrıştırma sürecinin mantığını kavramak

- Atık olarak kabul ettiğimiz maddelerden yeni ve farklı ürünler elde etmek

- Atık maddelerden oluşan bir müzik grubu kurmak

- Atık maddelerden oluşan bir sergi açmak

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları olmak üzere dört ay sürecektir. Öncelikle atıklar hakkında öğrencilere bilgiler vereceğiz. Sonrasında ise atıklar bağlamında öğrencilerle bir takım etkinlikler düzenleyeceğiz. Böylelikle atık bilincinin öğrencilerde yerleşmesini amaçlıyoruz.

BEKLENEN SONUÇLAR

- Proje kapsamında öğrencilerimizde atık yönetimi ve çevreyi koruma bilincinin oluşmasını bekliyoruz.
- Öğrencilerimizin yaratıcılık, problem çözme ve karar verme becerilerinin proje sonunda gelişmesini bekliyoruz.
- Öğrencilerimizin iş birliği, birlikte hareket etme ve özgün tasarımlar ortaya koymalarını bekliyoruz.

Proje sonunda ise okulumuzda "Atıktan Hayata" isminde bir sergi düzenleyerek elde ettiğimiz ürünleri tüm kamuoyu ile paylaşmayı hedefliyoruz.

23-04-202223-04-2022